0

Vilken helg och vilka hästar

Igår startade Nath och Pebbles lokalt första gången. Med tanke på hur pay and riderna gått så gick det här över förväntan. Båda gjorde en kanonritt och dom tog galoppen vilket inte funkat hittills. Så alla var supernöjda. 
(null)

Idag red jag Sam. Vi jobbade på öppnor och travökningar. Kämpade på mycket med vänstergaloppen. Det gick bra och hon kämpade på riktigt mycket. 

Edward tömkördes och han gjorde också ett kanonpass. Mycket skritt-rygga-skritt. Galoppfattningar på volt och rulla på lite i galoppen. Sen travade vi serpentiner med skrittövergångar på medellinjen. Han var så duktig. Tyvärr har han ont i ryggen så vi jobbar vidare med töm ett tag till innan jag börjar rida igen. 

Men den som briljerade mest idag var faktiskt Mango. Kände att nu är det dags att ta tag i hans träning på riktigt. Började med att sätta på gjorden i boxen sen longerade jag. Hade bett och longerlinan i bettet så han inte kunde dra iväg med mig. Det funkade riktigt bra. Han försökte dea några gånger men fick snällt ge med sig. Sen fick jag feeling och gick in i boxen och la på Sams bomlösa sadel. Gjorde samma procedur igen. Gick runt i små cirklar och spände ett hål åt gången tills sadelgjorden var riktigt tight då gick vi ut och longera igen. Han var så duktig. Inga bocksprång överhuvudtaget. 

(null)

(null)
Han är så grymt fet att ingen av våra sadlar passar så fick låna Sams sadel. 

(null)