0

Min operation del 2

Sen blev det dags för den ”riktiga” operation. Den 9:onde oktober klockan sju skulle jag infinna mig på HPÖ. Duschad och med packad väska klev jag in. Skitnervös - såklart. Men personalen var så trevliga och strax fick jag krypa ned i en säng. 
 
Jag hade jobbat under helgen och var därför rejält trött och så klart tog nervositeten ut sitt rätta. Så jah kröp ned i sängen och somnade gott. Lyssnade på lite podcasts och slumrade fram till klockan nio när det var dags att gå och kissa innan operationen. 
 
Strax efter nio låg jag på operationsbordet. Fick en infart i armvecket och lite medicin. Det kan jag berätta för er att det var rena rama karusellmedicinen. Hela jag snurrade och jag fick en oväntad lust att börja veva frenetiskt med armarna. Men jag vet att det kan bli så av medicinen så jag behöll lugnet och vevade inte med armarna. Strax efter somnade jag. 
 
Jag vaknade till när sängen kördes in på uppvaket. Jag frågade direkt vad klockan var. ”Klockan är tolv” okej tänkte jag - då är jag inom tidsramen - wait what ?! Alltså sjuksköterska som man är så har jag alltså koll på tiden trots att jag var den som blev opererad. 
 
Nåväl - ont hade jag efter intubationen så jag bad om smärtis. Samtidigt kände jag hur blodtrycket pumpade upp på armen. Fem minuter gick, tio och så till och med tjugo minuter. Skulle jag aldrig få smärtlindring?
 
Då kom det en manlig sjuksköterska fram till mig och frågade om jag kunde gå upp och kissa. Ja tänkte jag men inte redan väl? Klockan borde ju vara knappt halv ett? Nu fick jag lite smärtlindring - mer karusellmedicin. En stund senare klev jag iväg som en vingelmaja med droppställningen som stöd. Kom upp till toaletten bara för att inse att jag var för kort - fyndig som jag är satte jag tassarna på droppställningen och då kom det igång. 
 
När jag vinglade tillbaka till sängen kollade jag på klockan - blev chockad - klockan var redan HALV TVÅ ?!
 
Rapporten till avdelningen löd ”hon har bara sovit och sovit och sovit och sovit ...”
 
Tillbaka på avdelningen sov jag en stund till - sen kom mamma på besök. Hon kom med krya på dig godis och ett jättefint armband. 
 
 
Svullen som en tennisboll på halsen men glad att det var över. Två veckors sjukskrivning. 
 
/ Nat