0

Marina-träning

Idag var det äntligen dags igen. Sist vi träna var i mitten på januari, alldeles förlänge sedan. Det märktes för både Sam och jag har lagt till en massa olater.
Jag ville först och främst få tips på hur jag ska jobba henne i skrittövergångarna och skritten i dressyrprogrammen. Hon blir så spänd och får aldrig nån ordentlig skritt vilket leder till att höger bakben inte hänger med. Jag fick iaf massa tips på hur jag ska tänka och vilka övningar jag ska göra framöver.
Sen fick vi träna på att flytta bakdelen både utåt och inåt. Först skritt, sen trav och till sist galopp. Så jobbigt för både Sam och mig. Men bra övning för att jag ska få mer kontroll på hennes bakdel. Hon blir lätt lite ålig för att slippa undan arbete. 
(null)

Sen var det dags för Mango. Upptäckte att han var halt ut ur boxen. Tyckte han gick lite saktare än vanligt in från hagen men kollade inte direkt på honom när han gick. Ingen värme i hovarna och ingen puls. Lite småtjock i hela benet så vet inte riktigt vad han gjort. Kanske fått en rejäl smäll av nån. Hitta inget sår och ömmade ej över senorna. Han får gå på stallplan ett par dagar så får vi se hur det artar sig. 
(null)

Jag tappade lite motivation efter jag upptäkt att Mango var halt. Satt ute i solen och fikade över en timme och funderade seriöst på att släppa ut alla och dra hem till sängen. Vet inte vad som fick mig på andra tankar men jag stannade ytterligare över 4 timmar i stallet. 

Jag hade planerat att testa tömköra Alva den här veckan. Det fick bli redan idag. Härligt väder och inga andra människor nånstans som kunde störa oss (hade kanske varit bra med medhjälpare men nah)
Jag hade väl inte räknat med att det skulle gå helt klockrent inte heller katastrof. Nu gick det inte helt katastrof men måste erkänna att jag tänkte flera gånger att äsch jag skiter i det och går hem. Men skam den som ger sig. Envishet och tålamod är lösningen på många problem. 
Jag började med att longera för att hon skulle förstå att det var det som gällde idag. Det gick bra, något skeptisk till tömmarna som satt fast på gjorden. Sen vette sjutton vad som hände. Jag snurrade loss tömmarna och i nästa sekund drog hon iväg i full galopp. Hon stannade och kollade skräckslaget på mig, jag lossades som ingenting och samlade bara upp tömmarna igen. Hann inte ens tänka innan hon bara, pang for iväg igen. Värre än Edward var när vi började med honom.
När hon insåg att jag inte blev arg för att hon drog så reagerade hon mindre och mindre med flykt och började faktiskt fundera på vad jag bad henne göra.
Tillslut kunde hon både skritta och trava hyfsat lugnt i båda varven. Styrning och stanna får vi ta allt eftersom. 
(null)

Sist ut var Edward, han kändes som värsta trygga barnponnyn i jämförelse med Alva. Jag red lite liknade övningar med honom som med Sam. Han släppte till och blev så mjuk och fin. Helt lyrisk över att jag kunde flytta bakdelen på honom åt både höger och vänster i trav och utan panik. Så glad över att jag inte åkte hem. 

Sen fick alla hästar mat och jag släppte ut flickorna i stora hagen och grabbarna på stallplan. Tyckte att Mango redan såg bättre ut än tidigare. Pillade och plockade undan lite i stallet innan jag cyklade hem. 

(null)