0

Veterinär och osteopatbesöket

Dagen började lite kaosartat. Stod i stallet i godan ro och fixade i ordning Sam inför besöket när elen går. Elen har gått en hel del sista tiden, jordfelsbrytaren slår av. Inte så svårt att slå på igen. Men idag slog den av flera gånger. Paniken, vi skulle lixom röntga Sam och behövde ström til apparaterna. 

Tur att man har bra grannar, Lollo lånade ut sitt stall till oss. Efter dramat med stallbyte så började vi röntga. Höger kota, hovled och knä. Ingenting någonstans, helt ren. Carro sa att ibland sitter det i andra benet så vi tog vänster också men inget där heller. Har haft så stor ångest inför att röntga hennes framben så det var så skönt att hon var ren på röntgen. Vi pratade lite om att det eventuellt kunde sitta ännu högre upp, men eftersom bogen är svår att röntga och hon var såpass fin i de andra lederna så trodde inte Carro att vi skulle se något i bogen heller. 

Direkt efter veterinären var ute så kom osteopaten. Hon började med att kolla sadlarna jag använder. Ingen låg direkt bra men eftersom jag varvat mellan tre olika hela tiden så hade vi klarat oss hyfsat bra ändå. Men ny/nya sadlar ska absolut införskaffas. 

Sam hade spänningar i princip i hela kroppen så osteopaten hade lite svårt att veta vart hon skulle börja. Men hon började iaf med kors, bäcken och länd. Massage och något ultraljud som skulle komma åt musklerna längre ner. Sam tyckte det var skönt och efter ultraljudet så sträckte hon på sig så det knakade till. Mari tryckte även på några punkter, framförallt nacke och ovanför svansfästet typ. När det var klart så sträckte Sam på sig på ett sätt jag aldrig sätt en häst sträcka på sig, även där kom det en hel del knak. Avslutade med lite stretchning. 

Återbesök om två veckor och då ska hon köra ultraljudet på bogarna och manken, ev halsen. Hon kunde inte ta allt på en gång för det skulle bli för mycket för kroppen att hantera. Men fick klartecken att börja rida men pga sadlarna så ska jag helst tömköra. 

Men väldigt positiva besked och det känns bra. Irriterande bara att inte få veta orsaken till hennes hälta som varit. Men den är nästintill helt borta så förmodligen muskulärt som jag misstänkt hela tiden. 

(null)