0

Gott nytt år

En liten resume om året som gått. Det har varit ett riktigt händelserikt år. Mål har uppnåts och några mål har vi insett att vi får vänta med, vi har fått en nya häst och vi ha sagt hejdå till vår trotjänare, framgång och motgångar, skratt och gråt.
 
Jag tänkte börja med lite statistik:
 
Årets rosettplockare blev Jacob med sina 9 rosetter
 
 
 
Samandhi 5 rosetter
Pebbles 4 rosetter
Edward två rosetter
 
Årets stjärnskott blev Samandhi med sin vinst tillsammans med Nath i vintrosas klubbmästerskap.
 
Ida vs Nath i rosettkampen 10 - 10 inte för att det är någon tävling men kul ändå att jämnföra.
 
Den hästen som fått av sin ryttare flest gånger i år är Jacob. Om jag inte räknat fel så har olika folk tuggat grus 9 gånger under året.
Han är egentligen så snäll att vi inte ens har en bild när han brallar i hagen...
 
Ida vs Nath i avramlingskampen 1 - 8
 
Årets täckesförstörare går till Edward och Pebbles.
 
 
I Mars kom Mango in i vårt liv med buller och brak. Vi fick till och med oss två ponnyer hem från Öland men efter mycket om och men så fick Wiskey åka hem igen och tur var väl det.
Söt var han i alla fall
 
 
Mango som aldrig blivit ledd ens en gång. När man kollar tillbaka så inser man verkligen vilken resa vi har gjort.
 
I april födde Sam världens vackraste hingstföl, tyvärr var han dödfödd så vi fick aldrig chansen att lära känna honom.
Finaste bebismagen.
 
Årets stora flopp var nog när vi åkte till kliniken för att mäta grabbarna och det visade sig att Jacob i själva verket är en b-ponny. Har nog aldrig blivit så överraskad någonsin.
 
Vi har verkligen rest land och rike runt med våra hästar det här året och det har varit så kul. Öland, Boxholm och Avesta är nog det längsta vi rest under året. 6 mil med handbromsen till transporten i, tappat stödhjulet och öppen skötardörr är också något vi lyckats med under året.
 
Vi gick på handledarkurs och jag började övningsköra.
 
 Sommaren bestod av hästar och bad. Nath köpte en sommarstuga. Jacob var till salu, utlånad, till salu igen, utlånad och slutligen hem igen. Han vill bara vara i Härminge. Första gången var han dock bara utlånad till ett ridläger under några veckor. Vi har haft folk som provridit för både köp och för medryttare men tyvärr har han varken fått ett nytt hem eller en liten människa som kan pyssla om honom.
 
 
Vi har tävlat både pay and jump och pay and ride och Nath debutade lokalt både i hopp (med Jacob) och dressyr (med Pebbles). Starta en LC med Pebbles var ju målet och det fixade dom. Jag fixade inte mina mål med Edward då vi kom fram till att han har snett bäcken och ont i ryggen så i princip hela året har gått åt att få honom frisk. Sams måla var att ridas igång lite smått på senhösten men i och med att hon inte fick något föl så red vi igång tidigare. Hon hoppa bana felfritt på 60 cm och vann KM, fick även helt okej poäng på de två pay and ridesen vi var iväg på. Målet med Jacob var att säljas och det lyckades vi inte med. Men Nath har hoppat en meter på honom, han har startat lokat och han fick över 63% i sin första pay and ride. Så även om inte allt har klaffat så har vi ändå lyckats komma långt.
 
 
 
I november galopperade Schersmin till Trapalandas evigt gröna ängar. Vi var med henne till slutet, Stina, Bert, Nathalie, jag och Johan. För alltid älskad och aldrig glömd.
 
 
 
Det var nog allt för det här året. Nu ser vi fram emot 2019. Gott nytt år på er. Vi hoppas att ni hänger med oss nästa år också.