0

Anna är hemma

Och det betyder ridlektioner. Först ut var Edward. Vi har ju bara ridit ut ett par veckor och ridbanan funkar ju inte så idag fick det bli gärdet. Började med att skritta på superstor volt och när jag var längst upp/ner så gjorde jag en volt åt andra hållet. Säg att grundvolten var i höger varv så skulle de andra lite mindre volterna vara åt vänster.  Sen tränade vi halter och försök till rygga men det verkar han ha glömt bort hur man gör... Gjorde samma sak i traven sen. Fokuserade på att få honom lugn och få fram nosen för att länga halsen. Kom väl ett steg då och  då men det mesta handlade om stresstrav och hålla sig mitt över hästen. Han drog iväg några gånger en gång rätt så rejält och då fick han galoppera tills han trodde att det var det som vi skulle göra och då bröt jag av.  Försökte oss även på inte skänkelvikningar och det gick väl så där. Önskar så att allt bara kunde släppa nån gång men det kommer väl tids nog om sisådär 15år... 

Nästa på tur var Sam. Vi har också lullat runt i skogen. Fokus på Sam var att gå fram i alla gångarter och inte bli trippig. Galopperade några varv runt gärdet. Gjorde voltövningen där vi fokuserade på rakriktingen och rumpan ut. Övade även på framdelsvändningar så hon verkligen fick jobba med att ta bort baken. Jobbigt tyckte Sam. Blev inte mer avancerat än så. 

Men det kändes okej med båda hästarna. Vi har sjukt mycket att jobba på, men nu känns det som om vi är på gång i alla fall. Hemläxa är fram och rakriktning på Sam. Få Edward avslappnad och inte skjuta över sadeln och mig till höger. 

Nu ska jag sova för imorgon blir det kattutställning hela dagen. 

(null)