0

Blir aldrig som man tänkt

Förra veckan började så himla bra. Hästarna fick nya skor på måndagen och tisdagen hoppade vi. Livet kändes bra. Hade planerat att anmäla mig till sportcupen som går online just nu. Men så kommer vi ut onsdagmorgon och Sam står på tre ben i hagen och vägrar röra sig.  Inser snabbt att skon är krokig och tåkappan har går rakt in i hoven. Bara springa in i stallet för att plocka av skon i hagen. Med nöd och näppe lyckades vi få in henne i stallet. 

Nu har hon stått på box en vecka. Idag var hovis ute och kollade henne. Hon var inte speciellt trycköm över såret så hon fick en ny sko. I skritt rör hon sig bra men halt i trav på hårt underlag. Hovis tror att det kommer gå över om ett par dagar när hon får gå lite mer. Om det nu inte gör det så tyder det på skada i nåt ligament/sena. 

I helgen var vi anmälda till en online dressyrtävling. Jag fick rida Pebbles. Skramlade ihop 52% i lb:1. Så ledsen att det inte var Sam jag fick rida.

Den hör veckan nu är sista veckan att göra hoppningen och westerngeenarna på sportcupen så jag hoppas att honor haltfri dom närmsta två dagarna. 

Men ja det är lite vad som hänt under senaste veckan och därför jag gav upp med uppdateringen innan jag ens kom igång igen. 

Mitt i allt elende så målade jag och Filippa boxarna och det blev så fint. 
(null)

(null)

(null)
Såret i Sams hov. Hela tåkappan var intrampad. 

(null)
Första dagen låg hon ner i princip hela tiden. Hon hade så ont. Jag satt nog en timme och bara klappade på henne. 

(null)
Idag fick hon gå ut igen. Mindre nöjd häst. Hon tyckte nog det var skönt att få vara inne och bara ute ett par timmar morgon och kväll. 

Under kvällen slog åskan mer i grannes hage. Som tur var klarade sig alla hästar. Men kan säga att jag har en älva panik innan jag fick veta att våra hästar levde. 

Imorn ska jag och Nath på utflykt. Kanske får vi lite påökning på hästfronten men mer om det när allt är klart och om det ens blir något. 

(null)