0

Häst-måndag

Ledig måndag = många timmar i stallet. 

Hade inte ett dugg lust att cykla till stallet i den här stormen. Hade det inte varit för att veterinären var inbokad så hade jag stannat kvar i sängen. Men det var ju bara att bita i det sura äpplet och trampa iväg. Arg som ett bi eftersom det var motvind och kom kastvindar från sidan. Men fram kom jag till slut. 

Tog in alla hästar och hann lagom borsta av Sam innan veterinären kom en halvtimme tidigare än väntat. Han klämde och kände igenom hela Sam innan vi gick till ridbanan. På vägen dit fick jag springa några gånger fram och tillbaka på vägen. Sen longera jag och efter det böjprov. Liten reaktion vänster bak som försvann efter tre steg annars ingen reaktion på böjprov. 
Vi gick tillbaka till stallet och veterinären kände igenom henne igen. Spänd över rygg, rumpa, kors och manke. Han sa att det är muskulärt och ev nerver i kläm som skapar problem och sa att jag måste ta ut en kiropraktor som fixar till förskjutningarna. Fick sprutor på ovannämnda ställen. 
Så nu väntar vila tre dagar och sen skritt och lättare arbete utan ryttare i 14 dagar. Efter det ska en kiropraktor kolla på henne och sen veterinären igen. Kul vår vi kommer ha... 

Sen gick jag med Mango till banan, han rörde sig fint efter skadan i hagen. Passade på att backa mellan hinder och bommar som fanns på banan. Övade lite på att trava bredvid och ställa upp fint. Sen gick vi tillbaka till stallet. Borstade av honom uppsuttet. 
(null)

(null)

Har börjat klänga runt på honom och det accepterar han fint. Idag kunde jag till och med lägga mig raklång på hans rygg. Efter det tog vi oss en promenad offroad. Fråga mig inte hur jag fick den idén när det blåser storm ut... Trodde ett tag att träden skulle blåsa omkull över oss. Men vi hade en trevlig promenad. Hoppade diken, gick upp på stenar, klev över sly och joggade en bit. 
(null)

Avslutade med att tömköra Edward. Han gick så fint. I fredags när det var hårt i marken såg han ren ut men idag fanns ingenting. Vi övade övergångar, ställa och böja halsen, lång och låg form och inte hänga i handen. Han var lugn och fokuserad hela passet. Känns verkligen som allt börjar släppa nu. 

(null)

Allmänt Hästar behandlad i ryggen horse parkour hästar ryggproblem skogspromenad storm veterinär